Winnet Valdemarsvik

Winnet Östergötland fortsättter!?

Publicerad 2013-02-15 16:16:19 i Allmänt,

Ja, den här bloggen hade jag helt glömt bort, men nu ska den komma till liv igen då det finns chans till fortsättning för Winnet Östergötland. Regeringen har beslutat om pengar till resurscentra runt om i landet och självklart vill Winnet vara med och arbeta för ett mer jämställt företagsklimat. Under 2012 gjordes flera insatser i länet och många spännande möten, diskussioner och intressanta förslag har vi varit delaktiga i. Men vi är alla överens om att det här bara är början; nu när vi satt fokus på strukturer och organisationer ser vi att det finns mycket att jobba med när det gäller kunskap och förståelse. Det behövs kompetensutveckling inom jämställdhetsfrågor och kanske framförallt inom kvinnors företagande. Bara genom fakta kan vi påverka fördomar och rena antaganden.
 
Just nu arbetar vi dels med avslutning av förra årets arbete med LEA-rapporterna som gjordes av flera byalag runt om i länet och dels besöker vi kommunerna för att ha en dialog om Winnets arbete, det som gjorts och vilka behov man ser framöver. Det är oerhört värdefullt för oss att träffa kommunföreträdare för att diskutera dessa frågor och det skiljer sig mycket mellan kommunerna hur mycket vikt man lägger på jämställdhetsarbetet. Det är lätt att tänka "Vi behandlar alla lika och ingen blir diskriminerad", men då vet man inte att om t ex företagsstöden är könsneutrala så får kvinnorna bara en bråkdel av stöden. Det behövs att medvetet tänk kring jämställdhet för att det ska bli verklighet, annars rullar allt på i enkörda hjulspår. Med det tänket förlorar våra kommuner både framtida företagssatsningar och invånare, har vi råd med det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Winnet Östergötland

Winnet Valdemarsvik vill påverka, förändra och göra skillnad. Vi vill arbeta för att skapa en mer positiv attityd till jämställdhet och att vara företagare, oavsett kön. Kontakt: [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela